PARTNEREINKHIBABEJELENTÉS

társasházkezelés

  • ÜGYFÉLKAPU

Jó Gazda Modell

Ami tény és filozófiánk része, miszerint problémák minden társasházban, és mindig is lesznek. A baj legtöbbször abból ered, amikor a közös képviselet nem tudja, vagy nem kívánja ezeket felismerni és nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy az adott probléma megoldást nyerjen. Továbbá abból, amennyiben előfordul, hogy egyéni érdekeket – esetleg sajátját - helyez a közösség érdekei elé.

Tovább »


Társasházra szabott kezelési terv

A társasházak megfelelő működésének, működtetésének alapja, hogy ne napról-napra, hanem tervszerűen történjen. A tervszerű gazdálkodást pedig kizárólag egy, a társasház tulajdonosi közösségének egyetértését is együttműködését is élvező kezelési program segítségével lehet megvalósítani.

Tovább »


Pályázatfigyelés, menedzselés

Első számú szempont a társasház életében, hogy minden pályázati lehetőséget megragadjon. Ennek érdekében figyeljük a pályázati kiírásokat. A tulajdonosokat a közgyűléseken tájékoztatjuk a lehetőségekről, a közgyűlés döntése alapján elkészítjük a pályázati anyagot. A pályázat beadásától, annak lezárásáig, folyamatosan nyomon követjük a pályázat megvalósítását.

Tovább »


Költségoptimalizálás

A költségek optimalizálása nem jelent mást, mint megtalálni azokat a szállítókat és költségeket, amelyek révén az adott szolgáltatást megfelelő színvonalon, a piaci viszonyoknak megfelelő, reális áron kapja meg a társasház. Az optimalizálás nem kizárólag csak költségcsökkentést jelenthet - változatlan műszaki tartalom mellett -, hanem a megszokott díj ellenében egy magasabb színvonaló szolgáltatás elérését is.

Tovább »


Rendszeres tájékoztatás

A társasházkezelés csak abban az esetben működhet megfelelően, amennyiben a közös képviselő és a tulajdonosi közösség "egy hajóban ül" és "egy irányban evez". A valóságban ez azt jelenti, hogy elengedhetetlen a kétoldalú kommunikáció. Ne felejtsük el ugyanis, hogy a közös képviselet nem döntéshozó, hanem a tulajdonosi akarat és döntések végrehajtója. Természetesen javaslatokat tesz és útba igazítja a tulajdonosokat egy-egy témában, azonban nem lehet érdeke, hogy egy társasházat és azok tulajdonosait a maga képére formálja.

Tovább »


Szervízkönyv

A társasházi hibaelhárításra és annak ellenőrzésére speciális eljárást használunk. A legfontosabb szempontok az ellenőrizhetőség, a hibajavítási költségek optimalizálása, az indokolatlan munkálatok kiszűrése. A társasház tulajdonosai által bejelentett munkálatokat a Bejelentő lapon felvesszük és csak olyan munkálatokat végzünk el, ami a hibaelhárítás - az életveszélyt okozó, továbbá az épület állagát károsító és rendeltetésszerű használatát lényegesen akadályozó, azonnali beavatkozást igénylő hibák és hiányosságok haladéktalan eseti megszüntetése - körébe tartozik.

Tovább »